… en dat maakte zelfs ROB tv curieus!

Het coronavirus heeft de werking van veel sportclubs en verenigingen voor een groot deel lam gelegd. Enkel kinderen jonger dan 12 mogen (voorlopig?) nog trainen en wedstrijden spelen. Activiteiten worden afgelast, inkomsten vallen in het water, leden die normaal 5-6 uren per week sporten gaan noodgedwongen op zoek naar alternatieve bezigheden.

Basketbalclub Toyota Wouters uit Diest, beter bekend als ‘De Sharks’, zoekt samen met spelers en coaches creatieve oplossingen om het contact met de leden en de teamspirit te onderhouden. De B-ploeg onder leiding van coach Bert Franssen laat zich van zijn beste kant zien. Op zondag 24 januari offeren zij een vrije namiddag op om zwerfvuil te gaan ruimen aan de Carrefour in Diest. Ze doen dit met inachtneming van de geldende maatregelen (mondmaskers dragen, afstand houden, …). Op deze manier voeden ze de teamspirit binnen de ploeg en zorgen ze mee voor een propere stad. De subsidie die ze van het stadsbestuur krijgen, schenken ze integraal aan de club. Eerder wensten ze elkaar al gelukkig nieuwjaar met een videocall met de hele ploeg. Coach Bert organiseert ook online challenges om zijn spelers aan het trainen te houden.

Als bestuur juichen we het toe dat onze spelers en coaches dergelijk maatschappelijk engagement opnemen. Goed gedaan gasten!